Пропозиції?

Ще восени ми у школі запланували, що День матері  в наступному, тобто поточному 2016 році, проведемо по-особливому: у родинному колі, з ночівлею, і, звичайно, з піснями та віршами для наших матусь. Де? Обирали між напрямками «Гори» та «Море» і зупинилися на останньому. Якщо конкретніше, то пунктом призначення стало місто Сан-Педро-дель-Пінатар неподалік від Мурсії.

І ось автобус замовлено, чемодани зібрано. Настрій у декого коливався, бо прогноз погоди не дуже втішав. Та це не стало на заваді, адже наші оптимісти завірили, що  «підписали» договір про сонячну погоду.

Нарешті подорож розпочалася! П’ять годин в автобусі пролетіли швидко – встигли і покімарити, і підготуватися до концерту, і поспілкуватися. А далі за графіком і не тільки – обід, море, пісні під гітару, «циганочка з виходом», вечеря та святковий концерт, присвячений до Дня матері.

Разом із колективом української суботньої школи «Квіти України» з Торрехона-де-Ардос у святі взяли участь учні суботньої школи «Лідер» із Мурсії, які ласкаво відгукнулися на наше запрошення. А також до нашої подорожі долучилися представники такого ж навчального закладу з міста Мостолес «Стожари». Атмосфера свята була дуже теплою, родинною: пролунало багато пісень, віршів про мам, порадували око танцювальні номери та костюми дітей. Наприкінці, коли звучала завершальна пісня «А ми бажаєм вам добра», усі дружньо підспівували. 

Потім були танці, морозиво для учасників концерту… У такі хвилини приходить розуміння значення спільних концертів. Наскільки  важливо і для дітей, і для дорослих, проводити дозвілля разом, у тісному колі. Дітям бачити усмішки своїх батьків, батькам – своїх дітей, а всім разом усмішки друзів, учителів Такі свята, безумовно, об’єднують і надихають на нові проекти.

Kvity Ukrajiny

Як з’ясувалося, позитивного запалу вистачило на цілий наступний день.

Повертаючись додому, в автобусі всю дорогу лунали українські пісні. Точнісінько, як колись, у моєму дитинстві…

Інна САРІКОВА

ОДИН ДЕНЬ ІЗ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКОЇ СУБОТНЬОЇ ШКОЛИ «КВІТИ УКРАЇНИ»